Verbeterde Houdbaarheid Cocospalm

Kwekerij G. Verkade B.V. besteedt grote zorg aan het kweken van de Cocospalm. Houdbaarheid in de keten is daarbij een belangrijk aspect. Door een aanpassing bij de opkweek van de palm, is hierin grote vooruitgang geboekt.

Enige tijd geleden heeft Kwekerij G. Verkade B.V. een marktonderzoek laten uitvoeren. Dit wees uit dat de kwaliteit van de palm goed is. Echter de houdbaarheid van de palm in de keten mag beter. De palm heeft in de keten
van kwekerij naar consument namelijk te maken met zware omstandigheden. Hiertegen moet de plant bestand zijn. We gingen direct op zoek naar mogelijkheden om dit te verbeteren.

Opkweek 5°C lager

En we vonden die mogelijkheden. Tegenwoordig kweken we de Cocospalm bij een etmaaltemperatuur die maar liefst 5°C lager ligt. Dit zorgt voor breder en hard blad met kortere internodiën. Maar ook een veel sterker wortelgestel. De Cocospalm 3.0 heeft een verbeterde houdbaarheid en is absoluut beter bestand tegen allerlei omstandigheden in de keten.